SOPHIA BUSH

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

SOPHIA BUSH

Mesaj  Admin Bir Çarş. Mayıs 14, 2008 2:10 am

Doğum adı Sophia Anna Bush
Doğum 8 Temmuz 1982 (1982-07-08) (yaş 25)
Pasadena, Kalifornia, ABD
Evlilik Chad Michael Murray (16 Nisan 2005 - 29 Aralık 2006)
Amerikalı oyuncu.

Ünlü kişilerin fotoğraflarını çeken fotoğrafçı Charles William Bush ve yine fotoğraf stüdyosu yöneticisi Maureen Bush'un tek çocuğu olarak Pasadena, Kaliforniya' da dünyaya geldi. Westridge School for Girls ve ardından Güney California Üniversitesi'ne devam etti. Burada gazatecilik eğitimi alıyordu ancak üçüncü yılında One Tree Hill dizisindeki rolü yüzünden ara vermek zorunda kaldı.2000 yılında Gül Geçidi kraliçesi seçildi.

Oyunculuğa lise tiyatrosunda adım atan Sophia Bush'un ilk önemli rolü Van Wilder de oynadığı Sally karakteri.Daha sonra Learning Curves ve Supercross isimli filmlerde rol aldı. Bush Nip/Tuck dizisinde de üç bölüm sinsi genç bir biseksüel oynadı.Sabrina, the Teenage Witch'de Sabrina'nın kurnaz düşmanı olarak yer alan ve bunların haricinde Punk'd'a konuk olan oyuncu, Terminator 3: Rise of the Machinesde Kate Brewster karakterini canlandıracak iken yönetmenin onun fazla genç bulması yüzünden yerini Claire Danes'e bıraktı.[2] O sene içinde (2003) CW'nin One Tree Hill isimli dizisinde Brooke Davis karakterini canlandırmaya başladı. Bu dizide kendisi ile birlikte rol alan Chad Michael Murray ile 16 Nisan 2005'de evlendi ve 26 Eylül'de, evlendikten 5 ay sonra, boşanacaklarını açıkladı. Aralık 2006 itibariyle ise boşandılar.Boşanmalarının ardından Chad'in basına evliliklerinin yanlış ve acele bir karar olduğunu açıklaması hakkında da yorum yapmayıp sessizliğini koruyan Sophia,boşanmanın ardından tüm gücüyle kariyerine odaklanacağını söyledi.

One Tree Hill dizisinde rol alırken 2006 yapımı, Samaire Armstrong, Frankie Muniz ve Milo Ventimiglia gibi genç aktörlerle ile birlikte rol aldığı korku filmi Stay Alive ve yine aynı yıl başrollerinde Jesse Metcalfe, Brittany Snow ve Ashanti ile birlikte rol aldığı bir romantik komedi olan John Tucker Must Die isimli filmde rol aldı. 2007 yılında ise Sean Bean ve Zachary Knighton ile birlikte başrolde olduğu 1986 yapımı bir klasik olan The Hitcher isimli filmin yeniden çevriminde Grace Andrews karakterini canlandırdı.

2007 yılında Vail Film Festivali'nde Rising Star Award / Yükselen Yıldız Ödülü aldı.

2008 yılında The Narrows isimli filmde Vincent D'Onofrio ve Kevin Zegers ile birlikte rol alacak.


Filmografisi
Filmler
Yıl---- Film -----Rol----- Diğer notlar
2008 The Narrows Kathy Popovich
2007 The Hitcher Grace Andrews
2006 John Tucker Must Die Beth
Stay Alive October Bantum
2005 Supercross Zoe
2003 Learning Curves Beth
2002 Van Wilder Sally
Televizyon
Yıl Yapım Rol Diğer Notlar
2003 Nip/Tuck Ridley Konuk oyuncu
Sabrina, the Teenage Witch Fate Mackenzie Konuk oyuncu
One Tree Hill Brooke Davis TV dizisi (2003-2007)
2002 Points of Origin (TV) Carrie Orr
[img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img][img][/img]

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5158
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: SOPHIA BUSH

Mesaj  Admin Bir Çarş. Mayıs 14, 2008 2:13 am


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5158
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sophia Bush At Univeristy of Texas at Dallas

Mesaj  Admin Bir Çarş. Mayıs 14, 2008 2:14 am


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5158
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Interwiew Sophia Bush

Mesaj  Admin Bir Çarş. Mayıs 14, 2008 2:15 am


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5158
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz