FANNY ARDANT

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

FANNY ARDANT

Mesaj  Admin Bir C.tesi Mayıs 02, 2009 3:03 am

FANNY ARDANT




Born Fanny Marguerite Judith Ardant
March 22, 1949 (1949-03-22) (age 59)
Saumur, Maine-et-Loire, France
Fanny Marguerite Judith Ardant (born March 22, 1949) is a French actress. She has appeared in more than fifty motion pictures.

Ardant was born in Saumur, Maine-et-Loire, France to a military attaché father. She grew up in Monaco until age 17 when she moved to Aix-en-Provence to study at the Institut d'études politiques d'Aix-en-Provence. In her early twenties her interest turned to acting and in 1974 she made her first appearance on stage.

By the early 1980s she was a major motion picture star, gaining international recognition for her role opposite Gérard Depardieu in La Femme d'à côté (The Woman Next Door). The film, directed by François Truffaut, brought Ardant her first Cesar Award nomination for best actress in 1982 and in 1984 she was nominated again for Vivement dimanche! Eventually she became Truffaut's companion, giving birth to their daughter, Joséphine Truffaut, on September 28, 1983. Initially, her youthful beauty brought popularity but over time her sophistication and acting skills have made her one of France's most admired actresses. She proved her versatility, playing a comedic role in Pédale douce for which she won the 1997 Cesar Award for Best Actress.

Fluent in English and Italian, Ardant has starred in several Hollywood and British films. Her most recent English-language film was the Franco Zeffirelli production Callas Forever, in which she portrayed opera diva Maria Callas. It opened the 14th Annual Palm Springs International Film Festival on January 9, 2003. In 2003, Ardant received the Stanislavsky Award at the Moscow International Film Festival (for the outstanding achievement in the career of acting and devotion to the principles of Stanislavsky's school).





Filmography

Cinema
Les chiens (1979)
Les Uns et les Autres (1981)
The Woman Next Door (La Femme d'à côté) (1981)
Desiderio (1983)
Confidentially Yours (1983)
L'amour à mort (1984)
Swann in Love (1984)
Next Summer (1986)
Mélo
Conseil De Famille (1986)
La Famiglia (The Family) (1987)
Afraid of the Dark (1991)
Colonel Chabert (1994)
Sabrina (1995)
Beyond the Clouds (1995)
Désiré (1996)
Pédale douce (1996)
Ridicule (1996)
La cena (1998)
Elizabeth (1998)
Augustin, roi du Kung-fu (1999) - Herself
La débandade (1999)
Balzac: A Life of Passion (1999)
Le fils du français (1999)
Sin noticias de Dios (2001)
Change moi ma vie (2001)
Le Libertin (2001)
No News from God (Sin noticias de Dios) (2002)
8 Women (2002)
Callas Forever (2002)
Nathalie... (2003)
L'Odeur du sang (2004)
El Año del diluvio (2004)
Emeth (2006)
Paris, je t'aime (2006)
La chambre d'ami (2006))
Bord Cadre (2006)
Le Beau Monde (2006)
Roman de Gare (2007)
L'Ora di Punta (2007)
Cendres et sangs (2007)
Il Divo (2007)

Television
Le Mutant (1978)
La Muse et la Madone (1979)
Ego (1979)
Les Dames de la côte (1979)
Les Bons bourgeois (1981)
Le Chef de famille (1982)
Sarah (2003)  Tüm Kültür Sanat Haberlerini Okumak İçin  



Önceki Haber      Sonraki Haber  




Efsane oyuncu Ses Tiyatrosu'nda 19 Mayıs 2008






16. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali, beyazperdenin en çekici kadın oyuncularından Fanny Ardant’ı konuk ediyor. Ünlü oyuncu Fanny Ardant, Marguerite Duras’nın “Ölüm Hastalığı” (La Maladie de la Mort) adlı eserini 25 Mayıs Pazar ve 26 Mayıs Pazartesi günleri saat 20.30’da Ses Tiyatrosu’nda sahneleyecek.


Geçen sezon Paris’te 30 kez kapalı gişe oynayan  “Ölüm Hastalığı”, İtalya, Amerika ve Kanada turnelerinin ardından İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahnelenecek. Marguerite Duras’nın iki kişi için yazdığı ve diğer eserlerinde olduğu gibi yine aşk, umutsuzluk ve kişisel acı üzerine olan bu yapıtını Fanny Ardant, sahnede tek başına yorumlayacak. Oyunun yönetmenliğini Bérangère Bonvoisin üstleniyor.

Son dönemde başrolünü Gerard Depardieu ile paylaştığı “Hello Goodbye” ve İtalyan Başbakanı Andreotti’nin hayatını konu alan ve Cannes’da Altın Palmiye ödülü için yarışan "Il Divo” filmlerinde oynayan Fanny Ardant bir yandan film projelerine devam ederken, bir yandan da tiyatro projelerine devam ediyor. Fanny Ardant, İstanbul’da sahneleyeceği “Ölüm Hastalığı” oyununun hemen ardından ödül töreni için Cannes Film Festivali’ne gidecek.

Oyunculuk kariyerinde otuz yılı geride bırakan Fanny Ardant kariyerine halen aynı yoğunlukla devam ediyor. Yakın zamanda Türkiye’de de gösterilmiş olan “Sekiz Kadın” ve “Paris, Seni Seviyorum” gibi filmlerde rol alan Fanny Ardant ünlü yönetmen François Truffaut’nun “ilham perisi” olarak adlandırılıyordu. Beyaz perdenin en çekici kadınlarından Fanny Ardant’ı sahnede görmek isteyenler “Ölüm Hastalığı”nı kaçırmasın…








En son Admin tarafından Ptsi Nis. 13, 2015 5:30 am tarihinde değiştirildi, toplamda 6 kere değiştirildi

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5027
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

.

Mesaj  Admin Bir C.tesi Mart 13, 2010 4:10 pm


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5027
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz