ZOE SALDANA

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ZOE SALDANA

Mesaj  Admin Bir Perş. Mayıs 07, 2009 4:27 pm


ZOE SALDANA


http://www.zoesaldana.com/
http://www.mtv.com/videos/movies/370355/zoe-saldana-sulu-and-kirk-look-so-damn-hot.jhtml#id=1608998

Full name Zoe Yadira Zaldaña Nazario , born June 19, 1978 is an American actress. She is also known as Zoë Saldana, Zoe Saldaña, and Zoë Saldaña. She is known for playing Anamaria in Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl and Uhura in the 2009 film Star Trek.


Early Life
Saldana was born in New Jersey to Dominican parents. She is of Dominican, Lebanese, Indian, Irish, Jamaican descent. She was raised in Queens, New York, and her first languages are English and Spanish. When Zoe was nine, her father died in a car accident, and her mother moved with Zoe and Zoe's sisters to the Dominican Republic. There, Zoe enlisted in a ballet class at one of the most prestigious dancing schools in the country gaining experience as a dancer, which benefited her later for her role in Center Stage. She returned to the United States after her sophomore year in high school and enrolled in the Faces Theater Program, an acting course.

Career
Saldana was still a member of the program when she got her first screen experience on an episode of Law & Order, which aired October 13, 1999. She left school after her major film debut in Center Stage (2000), which subsequently led to appearances in the Britney Spears vehicle Crossroads (2002) and the drama Drumline (2002). She played the pirate, Anamaria, in the 2003 film Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl, and has appeared in a number of television shows and movies, including The Terminal (2004) and Guess Who (2005). Saldana was also the lead in the video for Juan Luis Guerra's song "La llave de mi corazón", and plays Uhura in the 2009 Star Trek movie
*****


İlk Yılları
Saldana New Jersey'de doğdu. Annesi Porto Rikolu babası ise Dominik Cumhuriyeti'ndendir. Queens, New York'da büyüyen sanatçının ilk öğrendiği diller İngilizce ve İspanyolca oldu. Zoe, 9 yaşında iken babası bir trafik kazasında öldü. Bunun Üzerine annesi Zoe'yu ve Zoe'nun kızkardeşini de alarak Dominik Cumhuriyeti'ne yerleşti. Orada, ülkenin en prestijli dans okuluna devam eden Zoe bale eğitimi aldı ve bir dansçı olmak için çalıştı. ABD'ye geri döndüklerinde lisede tiyatro programlarına yazıldı ve bir oyunculuk kursuna gitti. Aynı zamanda 1990'ların ortalarında Burger King'de kasiyer olarak çalıştı.

Kariyer
Saldana, hala programın bir üyesi iken ilk kez bir televizyon yapımında rol aldı, Law & Order dizisinin 13 Ekim 1999 tarihli bölümünde göründü. Birgrup dansçının hikâyesini anlatan Center Stage filminde aldığı önemli rol sebebiyle okulu terketti ve 2000 yapımı bu filmde oynadı. 2002 yılında Britney Spears'ın Crossroads filminde ve Drumline adlı komedi filminde oynadı. Daha sonra Anamaria adlı bir korsanı canlandırdığı 2003 yapımı Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl filminde rol aldı.Devamında bir çok televizyon şovu ve filmlerinde rol aldıktan sonra 2004 yılında The Terminal ve 2005 yılında Guess Who filmlerinde oynadı. Juan Luis Guerra'nın "La llave de mi corazón" adlı şarkısının klibinde rol aldı. Uhura rolüyle Star Trek filminin kadrosunda yer aldı.

Ödüller ve Adaylıkları

Black Reel Awards
2006, En İyi Aktris: Guess Who (adaylık)
Black Movie Awards
2006, En İyi Aktris: Guess Who (adaylık)
NAACP Image Award
2006, Sinema Filmi En İyi Aktris: Guess Who (adaylık)
MTV Movie Awards
2003, En İyi Öpücük: Drumline Nick Cannon ile paylaştı (adaylık)
4. Filmografi
Yıl Başlık Rol
2000 Center Stage Eva Rodríguez
2001 Snipes Cheryl
Get Over It Maggie
2002 Drumline Laila
Crossroads Kit
2003 Pirates of the Caribbean:
The Curse of the Black Pearl Anamaria
2004 Temptation Annie
Haven Andrea
The Terminal Memur Torres
2005 La maldición del padre Cardona Flor
Dirty Deeds Rachel Buff
Guess Who Theresa Jones
2006 Premium (film) Charli
Ways of the Flesh Donna
200707 After Sex Kat
Blackout Claudine
Constellation Rosa Boxer
2008 Vantage Point Angie Jones
2009 Avatar (film) Neytiri Nazachema
Star Trek (film) Uhura
The Skeptic Cassie
Burning Palms Sarah Cotton
2010 Bone Deep TBA













Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5032
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz