JESSICA LANGE

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

JESSICA LANGE

Mesaj  Admin Bir C.tesi Mayıs 09, 2009 1:47 am

JESSICA LANGE




Doğum adı: Jessica Phyllis Lange
Doğum tarihi: 20 Nisan 1949
Doğum yeri: Cloquet, Minnesota, ABD

Jessica Phyllis Lange, iki kez Akademi Ödülü'ne (Oscar) ulaşmış olan Amerikalı oyuncu. Boyu 1.71 cm.
Önemli rolleri: Frances Farmer rolü Frances, Patsy Cline rolü Sweet Dreams

Akademi Ödülleri:
En iyi kadın oyuncu
1994 Blue Sky
En iyi yardımcı kadın oyuncu
1982 Tootsie
http://video.google.com/videoplay?docid=-4787471928065281049
http://www.metacafe.com/watch/1123755/jessica_lange_bonneville_interview/
http://vids.myspace.com/index.cfm?fuseaction=vids.individual&videoid=1681835

IMDb sayfası http://www.imdb.com/name/nm0001448/
http://www.prisma-online.de/tv/person.html?pid=jessica_lange
http://www.sinemalar.com/sanatci/29300/Jessica-Lange/







Biyografi
Erken dönem

Cloquet, Minnesota'da doğmuştur. Dört kardeşten üçüncüsüdür. Fin, Alman ve Hollandalı kökenleri mevcuttur. Paris'deki mim eğitimi öncesi Minnesota'da sanat eğitimi almıştır. 1973 yılında New York'a döndüğünde bir model ajansında çalışmıştır.


Kariyer
1976 yılında Dino De Laurentiis tarafından King Kong filminin oyuncu kadrosuna seçilmiştir. Bu bir açıdan kariyerinin başlangıcı olurken bir açıdan da sonu olmuştur. 1981 yılındaki The Postman Always Rings Twice filmine dek bir başarı gösterememiştir. 1982 yılındaki Frances filminde aktrist Frances Farmer'ı canlandırmış ve bu ona ilk Oscar adaylığını getirmiştir. Aynı yıl Tootsie filmi ile en iyi yardımcı kadın oyuncu ödülüne ulaşmıştır. 80'ler ve 90'lar boyunca çıkışı devam eden sanatçı 1994 yılındaki Blue Sky filmi ile bir kez daha, bu kez en iyi aktris dalında Oscar'a uzanmıştır. Sanatçı zaman zaman da Broadway sahnelerinde yer almıştır.


Kişisel Yaşam
Lange fotoğrafçı Paco Grande ile 1970-1981 yılları arasında evli kalmıştır. 1982 yılında aktör Sam Shepard ile başlayan beraberliklerinden iki çocuğu olmuştur. Lange'ın Mikhail Baryshnikov ile beraberliğinden de bir çocuğu vardır. Halen New York'da yaşamaktadır.

Lange aynı zamanda UNESCO'nun iyi niyet elçileri arasındadır.


Filmografi
Yıl İsim Rol Not
1976 King Kong Dwan
1979 All That Jazz Angelique
1980 How to Beat the High Co$t of Living Louise
1981 Notre Dame of the Cross (dokümenter)
1981 The Postman Always Rings Twice Cora Papadakis
1982 Tootsie Julie Nichols
1982 Frances Frances Farmer
1984 Country Jewell Ivy
1985 Sweet Dreams Patsy Cline
1986 Crimes of the Heart Margaret 'Meg' Magrath
1988 Far North Kate
1988 Everybody's All-American Babs Rogers Grey
1989 Music Box Ann Talbot
1990 Men Don't Leave Beth Macauley
1991 Cape Fear Leigh Bowden
1992 O Pioneers! ! Alexandra Bergson
1992 Night and the City Helen Nasseros
1994 A Century of Cinema Herself (dokümenter)
1994 Blue Sky Carly Marshall
1995 Losing Isaiah Margaret Lewin
1995 Rob Roy Mary MacGregor
1997 A Thousand Acres Ginny Cook Smith
1997 Off the Menu: The Last Days of Chasen's Herself (dokümenter)
1998 Hush Martha Baring
1998 Cousin Bette Cousin Bette
1999 Titus Tamora
2001 Prozac Nation Mrs. Wurtzel
2003 XXI Century (Dokümenter)
2003 Masked and Anonymous Nina Veronica
2003 Big Fish Older Sandra Bloom
2003 Naked Irma Applewood
2004 Peace by Peace: Women on the Frontlines Anlatıcı (dokümenter)
2005 The Needs of Kim Stanley (dokümenter)
2005 Broken Flowers Carmen
2005 Don't Come Knocking Doreen
2005 Neverwas Katherine Pierson
2006 Bonneville Arvilla
2007 The Mermaids Singing çekim aşamasında
2007 Grey Gardens 'Big' Edith Bouvier Beale çekim aşamasında






En son Admin tarafından C.tesi Mayıs 09, 2009 1:53 am tarihinde değiştirildi, toplamda 1 kere değiştirildi

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5031
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz