DEMI MOORE

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

DEMI MOORE

Mesaj  Admin Bir C.tesi Mayıs 09, 2009 2:10 pm

DEMI MOORE
http://kelebekgaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay.aspx?cid=8663&rid=2369
http://www.imdb.com/name/nm0000193/
http://www.people.com/people/demi_moore
http://www.tv.com/person/9954/summary.html
http://www.ninipic.com/cat50.htm
http://video.google.com/videoplay?docid=4160348324613441794
http://www.vidivodo.com/68650/demi-moore-sicak-dakikalar
http://www.amazon.de/Stripte​ase-Demi-Moore/dp/B00004RYZQ/re​f=sr_1_2?ie=UTF8&s=dvd&qid=1199​732152&sr=8-2

Demi Moore Kutcher (d. 11 Kasım 1962, Roswell, New Mexico, ABD), Amerikalı sinema oyuncusu.





Hayatı

Asıl adı Demetria Guynes olan Demi Moore 11 Kasım 1962'de dünyaya geldi. Babası daha o doğmadan annesi Victoria'yı terketti ve bu durum da Demi'nin çocukluğunun yalnızlık içinde geçmesine neden oldu. Bunun yanında üveybabası sık sık iş değiştiriyordu ve bu yüzden de yaklaşık 40 kez taşınmak zorunda kaldılar. Sonunda üvey babası Guyes intihar etti.

Demi 16 yaşında okulu bırakıp poster kızı olarak çalışmaya başladı. 1 yıl sonra rock müzisyeni Freddy Moore ile evlendi. Bu evlilik altı yıl sürdü. 19 yaşında "General Hospital" adlı bir soap opera dizide sürekli çalışmaya başladı. İlk maaşıyla kutlama partileri yapan ve kokaine başlayan Demi Moore, üç yıl kadar sürdürdüğü bu dönemde bir gün sete uyuşturucu almış bir şekilde gelince yönetmen Joel Schumacher tarafından kovuldu.

Tedavi görüp bir hafta sonra sete döndü ve bir daha uyuşturucu almayacağına yemin etti.

Hamileyken Vanity Fair'e çıplak poz vermesi gibi herkesin ilgisini çekecek gösteriler yapmasıyla şöhrete ulaştı. "Hayalet/Ghost"un (1990) büyük ticari başarısından ve "Ahlaksız Teklif/Indecent Proposal" (1993), "Taciz/Disclosure" (1994) gibi tartışmalı filmlerden sonra artık o Hollywood'un en çok aranan ve en pahalı aktrislerinden biri oldu.

1996'da People dergisi tarafından dünyadaki en güzel 50 kişiden biri seçilen Demi Moore, Bruce Willis ile evlendi. Bu evlilik Haziran 1998'de sona erdi. 2005'te kendisinden 16 yaş küçük olan Ashton Kutcher'la evlendi. Bu evlilik ünlüler arasında oldukça tartışıldi. Demi Moore 2006 yılında eskiden kendisinin nişanlısı olan Emilio Estevezin yazıp yönettiği Bobby isimli dramatik filmde Virgina Fallonu canlandırdı. Filmde kocası Ashton Kutcher de oynuyordu. Demi Moore şu an günlerini kocasıyla beraber Los Angeles'taki evlerinde geçiriyor.





Filmografi

Yıl İsim Rol Not
1981 It's Not A Rumor - The Nu Kats Rock Temptress MTV Video
1982 Choices Corri
1982 Young Doctors in Love Yeni İntörn ismi geçmiyor
Parasite Patricia Welles
1984 No Small Affair Laura Victor
Blame It on Rio Nicole 'Nikki' Hollis
1985 St. Elmo's Fire Jules
1986 Wisdom Karen Simmons
One Crazy Summer Cassandra Eldridge
About Last Night... Debbie
1988 The Seventh Sign Abby Quinn
1989 We're No Angels Molly
1990 Ghost Molly Jensen
1991 The Butcher's Wife Marina Lemke
Mortal Thoughts Cynthia Kellogg
Nothing But Trouble Diane Lightson
1992 A Few Good Men Albay JoAnne Galloway
1993 Indecent Proposal Diana Murphy
1994 Disclosure Meredith Johnson
1995 Now and Then yaşlı Samantha
The Scarlet Letter Hester Prynne
1996 Beavis and Butt-Head Do America Dallas Grimes (ses)
Striptease Erin Grant
The Hunchback of Notre Dame Esmeralda (ses)
The Juror Annie Laird
1997 Deconstructing Harry Helen/Harry' nin karakteri
G.I. Jane Teğmen Jordan O'Neil
2000 Passion of Mind Martha Marie/'Marty' Talridge
2002 The Hunchback of Notre Dame II Esmerelda (ses)
2003 Charlie's Angels: Full Throttle Madison Lee
2006 Bobby Virginia Fallon
Half Light Rachel Carlson
2007 Mr. Brooks Dedektif Tracy Atwood
2007 The Insider Kendisi
2009 Bunraku Alexandra çekim aşamasında
Happy Tears Laura çekim aşamasında
The Joneses Kate oynuyor





İlginç Bilgiler
İlk çocuğunun doğumunu çekmeleri için üç kameraman tuttu. Çok sayıda oyuncak bebek topluyor. Günün birinde bir sergi açmayı planlıyor. 1991 yılında hamileyken Vanity Fair dergisine çıplak poz verince bir kesimin tepkisini çekti. "Striptease" filminde oynamak için çok şişman olduğu yönündeki söylentileri yalanlamak için David Letterman şovunda canlı yayında striptiz yaptı.




























En son Admin tarafından C.tesi Tem. 02, 2011 8:03 pm tarihinde değiştirildi, toplamda 2 kere değiştirildi

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5032
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz