ROBERT MITCHUM

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

ROBERT MITCHUM

Mesaj  Admin Bir Paz Şub. 14, 2010 2:55 am

ROBERT MITCHUM

Tam adı: Robert Charles Durman Mitchum
(d. 6 Ağustos 1917, Connecticut – ö. 1 Temmuz 1997, Santa Barbara), ABD'li oyuncu ve şarkıcı.
http://www.imdb.com/name/nm0000053/
http://www.tcmdb.com/participant.jsp?participantId=133126
http://www.findagrave.com/cgi-bin/fg.cgi?page=gr&GSln=mitchum&GSfn=robert+&GSbyrel=all&GSdyrel=all&GSob=n&GRid=1817&

Çocuk yaşta babasını kaybeden Mitchum, henüz küçükken yaptığı yaramazlıklar ve kavgalar nedeniyle 12 yaşındayken dedesinin yanına gönderilmiş, kısa süre sonra da okuldan uzaklaştırılmıştı. Annesinin yanından ayrılarak Amerika'yı gezmeye başlayam sanatçı, çeşitli işlerde çalıştı. Başını derde sokmayı sürdürerek cezaevine girip çıktı. Evine geri döndüğü zaman fırtınalı yaşamı sakinleşmeye başlamştı.

Daha sonradan eşi olacak olan Dorothy Spence ile bu dönemde tanıştı. Garsonluk ve oyunculuk yapan ablasının da yardımıyla tiyatroya adım attı. Girdiği topluluğun sahnelediği oyunların yazarlığını yapmaya başladı. Birkaç sinema filminde küçük rollerde oynadı.

Oyun yazarlığının yanısıra, şiir ve şarkı sözleri de yazan Robert Mitchum, büyük bir Amerikan silah şirketine makine ustası olarak girdiyse de oyuncu olmanın etkisinden kurtulamayarak yeniden sinemaya döndü. Western tarzı filmlerde oynadı. 1946 yılından itibaren Kara film denen türe geçerek, bu alandaki filmlerle bir anılır oldu. Mitchum, belgesel filmlerde de rol aldı.

Filmlerdeki rollerinde kendi şarkılarını seslendirdi. 1967 yılında bir Country albüm çıkardı. 1946 yılında Akademi Ödülü 1960 yılında da BAFTA ödülü aldı. Clark Gable ve Marilyn Monroe gibi isimlerle filmlerde rol paylaştı. Sanatçı, akciğer kanseri ve anfizem nedeniyle yaşamını yitirdi.

Filmografisi



Hoppy Serves a Writ (1943)
The Human Comedy (1943)
Aerial Gunner (1943)
Border Patrol (1943)
Follow the Band (1943)
Leather Burners (1943)
Colt Comrades (1943)
We've Never Been Licked (1943)
Lone Star Trail (1943)
Beyond the Last Frontier (1943)
Corvette K-225 (1943)
Bar 20 (1943)
Doughboys in Ireland (1943)
False Colors (1943)
Minesweeper (1943)
The Dancing Masters (1943)
Cry Havoc (1943)
Riders of the Deadline (1943)
Gung Ho! (1943)
Johnny Doesn't Live Here Any More (1944)
Mr. Winkle Goes to War (1944)
When Strangers Marry (1944)
Girl Rush (1944)
Thirty Seconds over Tokyo (1944)
Nevada (1944)
The Story of G.I. Joe (1945)
West of the Pecos (1945)
Till the End of Time (1946)
Undercurrent (1946)
The Locket (1946)
Pursued (1947)
Crossfire (1947)
Desire Me (1947)
Out of the Past (1947)
Rachel and the Stranger (1948)
Blood on the Moon (1948)
The Red Pony (1949)
The Big Steal (1949)
Holiday Affair (1949)
Where Danger Lives (1950)
My Forbidden Past (1951)
His Kind of Woman (1951)
The Racket (1951)
Macao (1952)
One Minute to Zero (1952)
The Lusty Men (1952)
Angel Face (1952)
White Witch Doctor (1953)
Second Chance (1953)
She Couldn't Say No (1954)
River of No Return (1954)
Track of the Cat (1954)
Not as a Stranger (1955)
The Night of the Hunter (1955)
Man with the Gun (1955)
Foreign Intrigue (1956)
Bandido (1956)
Heaven Knows, Mr. Allison (1957)
Fire Down Below (1957)
The Enemy Below (1957)
Thunder Road (1958)
The Hunters (1958)
The Angry Hills (1959)
The Wonderful Country (1959)
Home from the Hill (1960)
A Terrible Beauty (1960)
The Sundowners (1960)
The Grass Is Greener (1960)
The Last Time I Saw Archie (1961)
Cape Fear (1962)
The Longest Day (1962)
Two for the Seesaw (1962)
The List of Adrian Messenger (1963)
Rampage (1963 film)
Man in the Middle (1963)
What a Way to Go! (1964)
Ride The Wild Surf (1964)
Mister Moses (1965)
El Dorado (1966)
The Way West (1967)
Villa Rides (1968)
Anzio (1968)
5 Card Stud (1968)
Secret Ceremony (1968)
Young Billy Young (1969)
The Good Guys and the Bad Guys (1969)
İrlanda'lı Kız (1970)
Going Home (1971)
The Wrath of God (1972)
The Friends of Eddie Coyle (1973)
The Yakuza (1974)
Farewell, My Lovely (1975)
Midway (1976)
Son Patron (1976)
The Amsterdam Kill (1977)
The Big Sleep (1978)
Matilda (1978)
Breakthrough (1979)
Agency (1980)
Nightkill (1980)
That Championship Season (1982)
One Shoe Makes It Murder (1982) (TV)
The Ambassador (1984)
A Killer In the Family (1983) (TV)
Maria'nın AŞıkları (film)|Maria'nın Aşıkları (1984)
Remembering Marilyn (1987)
Mr. North (1988)
Benim Gecem (1988)
John Huston: The Man, the Movies, the Maverick (1989)
Midnight Ride (1990)
Supposedly Dangerous (1990)
Korku Burnu (1991)
The Seven Deadly Sins (1992)
Kadınca Arzular (1993)
Tombstone (1993)
Backfire! (1995)
Dead Man (1995)
Waiting for Sunset (1995)
Wild Bill: Hollywood Maverick (1996)

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5028
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

The Night of the Hunter (1955) VO

Mesaj  Admin Bir Paz Şub. 14, 2010 2:59 am


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5028
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

.

Mesaj  Admin Bir Paz Şub. 14, 2010 3:02 am


Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5028
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Geri: ROBERT MITCHUM

Mesaj  Sponsored content Bugün 4:29 am


Sponsored content


Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz