BRIGITTE BARDOT

Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

BRIGITTE BARDOT

Mesaj  Admin Bir Perş. Nis. 15, 2010 1:32 pm

BRIGITTE BARDOT
http://www.brigittebardot.com/
[img][/img]
Doğum adı Brigitte Anne-Marie Bardot
Doğum 28 Eylül 1934
Paris, Fransa
Evlilik Roger Vadim (1952-1957)
Jacques Charrier (1959-1962)
Gunter Sachs (1966-1969)
Bernard d'Ormale (1992'den itibaren)
Brigitte Bardot (telaffuz: [Brijit Bardo])
BAFTA-Aday olan Fransız aktör, manken, şarkıcı, milliyetçi, hayvan haklara katılan eylemcidir ve 1950 ve 1960 yılların süresinde seks sembolü idi.

1970 yıllarında, eğlence endüstrisinden emekli olduğu andan sonra, Bardot kendisini hayvan haklara katılan eylemci olarak resmileştirdi, ve bu işleri hala daha devam ediyor. 1990 yılların süresinde göç, Fransa'da Müslümanlık, ırk karışımı ve eşcinsellik gibi konuların üzerindeki siyasal düşünceleri ile sözünü sakınmayan bir kadın olarak biliniyor.

Biyografi

Brigitte Bardot (tam ismi Brigitte Anne-Marie Bardot) 28 Eylül 1934'da Paris'te doğdu, anası Anne-Marie 'Toty' Mucel, babası Louis 'Pilou' Bardot. Toty Brigitte'i genç yaştan itibaren müzikle ve dansla ilgi çekmesini teşvik ettirdi; Brigitte 15 yaşında olduğu zamana kadar Elle dergisi için mankenlik yaptı.


Kariyer

1952 yılında Brigitte And God Created Woman filminde ilk gösterişini yaptı. Aynı yılda birçok yıl süresi aşık olduğu ile Roger Vadim ile evlendi. 18 yaşına geldiği zamana kadar evlendiler ve beş sene sonra boşandılar.

Avrupa'nın film endüstrisi yükselme süresinde olmasına ve Bardot'un kendi yükselmesi olağanüstü olmasına karşın, sadece birkaç tane Avrupalı oyuncu ABD'de aşırı medya dikkatı çekti ve Bardot bu oyunculardan biri idi. Bardot, Marilyn Monroe ile 1950 ve 1960 yılların filmlerinde kadın cinselliğinin baş örnekleridi.

Eski filmlerinde ve Cannes'teki gösterişlerinde bikini giyindiğine rağmen bikiniyi popülerize ettiren insanı olarak biliniyor. 1960 modaları Bardot'a çok yakıştı ve Marilyn Monroe ve Jackie Kennedy'in yanına Andy Warhol'un resimlerin konularından bir tanesi oldu.


Aktivizm

1973'de, 40. doğum gününden az önce Bardot emekliliğini açıkladı. Elli tane sinema filmde oynadıktan ve birçok müzik albümü kayıt ettikten sonra ününü hayvan hakları yükselterek kullanmak istedi.

1986'te Fondation Brigitte Bardot pour la protection de l'animal sauvage et domestique (Yabani ve evcil hayvanların korunması için Brigitte Bardot Kuruluşu) kurdu.




Kocası Bernard d'Ormal Fransa'nın Front National partisinin eski danışmanı idi. Onun 2003 yılında yayınladığı Un cri dans le silence (Sessizlikte bir çığlık) adlı kitabı ile, kritikleri Bardot'un kitabı anti-Müslüman ve homofobik olduğunu söylediklerine rağmen çok büyük bir ihtilaf yarattı. Mayıs 2003'te Mouvement contre le racisme et pour l'amitié entre les peuples (Irkçılığa karşı ve insanların arası arkadaşlık için hareketi) adlı bir Fransız grup Bardot'un yayınladığı düşüncelerine rağmen Bardot'a dava edeceklerini ilan ettiler.

Bir Fransız gay dergiye gönderdiği mektupta Bardot "Kocam hariç...etrafımda herkes tamamen ibnedir" diye yazmış.

10 Haziran 2004'te Bardot sözde ırkçı fikirlerine rağmen Fransız mahkeme tarafından suçlu bulundu ve ona 5000€ para cezası verildi.


Bardot'un etkisi

[img][/img]
Brezilya'nın Búzios kentinde Brigitte Bardot'un heykeli

Bardot bikiniyi ve Saint Tropez'i popüler ettiren insanı olarak biliniyor.

1964 yılında o zamanki erkek arkadaşı ile Brezilya'nın Buzios kentini ziyaret etti. Bardot'un ünü Buzios'u popüler etti. Bardot'un Buzios'u popüler ettiğini anan Christina Motta tarafından yapılan bir Brigitte Bardot heykeli var. Brezilyalı erkek arkadaşı ile tatillerinde Buzios'a giderdi.


Bardot'dan bahseden şarkılar [değiştir]İlk "Brigitte Bardot" şarkısı Fontana müzik firması ile Achilles and his Heels tarafından piyasaya çıktı.

Indie şarkıcı John Galland "Brigitte Bardot" adlı bir şarkı da yaptı.

Bardot diğer şarkılarda da söz ediliyor, örneğin "We Didn't Start the Fire" (Billy Joel), "I Shall Be Free" (Bob Dylan), "Warlocks" (Red Hot Chili Peppers), "You're My Favorite Star" (The Bellamy Brothers) ve "Big Wedge" (Fish).


[b] Filmografi


1950'ler
Crazy for Love {1952} — Javotte Lemoine
Manina, the Girl in the Bikini (1952) — Manina
The Long Teeth (1952) — Bridesmaid (uncredited)
His Father's Portrait (1953) — Domino
Act of Love (1953) — Mimi
Royal Affairs in Versailles (1954) — Mademoiselle de Rozille
The Light Across the Street (1955) — Olivia Marceau
School for Love (aka Joy of Loving)(1955) — Sophie
Caroline and the Rebels (1955) — Pilar d'Aranda
Doctor at Sea (1955) — Hélène Colbert
The Grand Maneuver (1955) — Lucie
Helen of Troy (1956) — Andraste
Naughty Girl (Mademoiselle Pigalle) (1955) — Brigitte Latour
Nero's Mistress (1956) — Poppée
Mademoiselle Striptease (Plucking the Daisy) (1956) — Agnès Dumont
Ve Allah Kadını Yarattı (1956) — Juliette Hardy
Her Bridal Night (aka The Bride is Too Beautiful) (1956) — Chouchou
Une Parisienne (1957) — Brigitte Laurier
"Sait-on jamais?" (1957)
The Night Heaven Fell (1958) — Ursula
Love Is My Profession (aka In Case of Adversity, UK: literal English title) (1958) — Yvette Maudet
The Woman and the Puppet (1959) (aka A Woman Like Satan) — Éva Marchand
Babette Goes to War (1959) — Babette
Do You Want to Dance with Me? (1959) — Virginie Dandieu


1960'lar

The Testament of Orpheus (1960)
It Happened All Night (1960) — Cameo
The Truth (1960) — Dominique Marceau
Please, Not Now! (aka Only for Love)(1961) — Sophie
Famous Love Affairs (1961) — Agnès Bernauer
A Very Private Affair (1962) — Jill
Lykke og krone (1962) (documentary)
Love on a Pillow (1962) — Geneviève Le Theil
Contempt (1963) — Camille Javal
Paparazzi (1964) (short subject) — Cameo
Bardot and Godard (1964) (short subject)
Agent 38-24-36 (1964) — Penelope Lightfeather
Too Many Thieves
Forbidden Temptations (1965) (documentary) — cameo
Marie Soleil (1965) — cameo
Dear Brigitte (1965) — cameo
Viva Maria! (1965) — Maria I
Masculine, Feminine (1966)
Two Weeks in September (1967) — Cecile
Spirits of the Dead (aka Tales of Mystery and Imagination (UK)) (1968) — Giuseppina
Shalako (1968) — Irina Lazaar
The Bear and the Doll (1969) — Félicia
The Women (1969) — Clara
The Vixen (1969)


1970'ler

The Novices (1970) — Agnès
Rum Runners (1971) — Linda Larue
The Legend of Frenchie King (aka Petroleum Girls ) (1971) — Louise
Film Portrait (1972) (documentary)
Don Juan, or If Don Juan Were a Woman (1973) — Jeanne
The Edifying and Joyous Story of Colinot (1973) — Arabelle

Admin
Admin

Mesaj Sayısı : 5027
Kayıt tarihi : 27/01/08

Kullanıcı profilini gör http://zeka.onlinegoo.com

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz